Yoga met Katja

Ik ben Katja, en als 3-jarige enthousiaste, levendige en sportieve kleuter bleek 'sportjuffrouw' mijn droomberoep voor later te zijn. Zo geschiedde. Na mijn master studies in de lichamelijke opleiding aan de KULeuven en nog andere sportopleidingen gaf ik met veel passie sportlessen (aerobic, pilates, BBB, bodyshape en aanverwanten) in combinatie met een loopbaan in de medische sector.  Combinatie van gezin met kinderen, het huishouden en een steeds veeleisender job, maakten mijn bestaan echter heel druk, erg stressvol en gejaagd.  Tijd om les te geven, zelf te sporten of te ontspannen zat er niet meer in en uitputting en slapeloosheid namen de overhand. Persoonlijke tegenslagen en dito gezondheidsproblemen later brachten mij uiteindelijk fysiek en mentaal helemaal uit balans. 

Tot yoga op mijn pad kwam.  Ik ontdekte dat yoga mij de fysieke uitdaging en work-out bood binnen mijn grenzen, maar meer nog ondervond ik zijn 'work-in' effect.  Voor het eerst leerde ik rust en ontspanning in mezelf te vinden, te genieten van het moment.  Mijn fysieke last minderde, ik leerde aanvaarden, begon lichter in het leven te staan, voelde me zelfzekerder, minder gejaagd.  Ik nam beslissingen en kreeg meer een leven in balans.  Toen mijn zoon plots zei, “Hei moeder, wat is er gebeurd met jou? Je blijft zo rustig en kalm”, weet ik dat ik goed bezig ben;-).

Geïnspireerd door enkele ervaren yoga teachers, besloot ik mijn oude hobby - het lesgeven - te hernemen en mijn ervaringen te delen. Ik startte een eerste Yoga Alliance Hatha Yoga teacher opleiding (200u) bij het Indische Yogalife, vervolgde met enkele Yin Yoga  (150u) en Prana Vinyasa Flow (200u) teacher opleidingen , en het einde is nog niet in zicht.  Daarnaast volg ik workshops en start andere teacher opleidingen, wil ik steeds meer weten en mijn medisch verleden gebruiken om mensen via yoga te helpen, wanneer stress-, angst-, paniek-, slaap- en depressiestoornissen of fysieke belemmeringen in nek, schouder, rug, bekken etc aanwezig zijn.  In privésfeer, in small group, als groepsles, als workshop, in bedrijf...  Lesgeven is superleuk, voor mezelf maar vooral wanneer ik de studenten zie transformeren en dichter bij zichzelf zie komen.   Ook na de les word ik vrolijk om met alle gelijke zielen met een theetje in de hand een babbeltje te slaan.  Spontaan, vol enthousiasme en passie, betrokken bij elke student, in een persoonlijke sfeer,  bied ik keuze tussen dynamischere en meer rustige lessen aan of combinatie ervan in één les, of toegespitst op jouw fysieke, mentale of emotionele nood, telkens met het oog op balans, vernieuwing en uitdaging in elke les.  Zelf blijf ik leerling, yoga beleven, ademen en zijn.   "Yoga is immers an ongoing thing" !