Algemene voorwaarden en richtlijnen YOGALA


Wanneer je bij YOGALA een les of workshop of retreat boekt of je een les komt volgen zonder reservatie en boeking, ga je steeds akkoord met alle richtlijnen en voorwaarden hieronder beschreven.

 

BOEKEN VAN EEN LES 

Om een groepsles te kunnen boeken, werk je best met het boekingssysteem MOMOYOGA. Je kan via https://yogala.be/lessen/boekjeles je les boeken of de APP Momoyoga downloaden, of via de website van Momoyoga je aanmelden op momoyoga.com/yogala. 

Alvorens het boeken van een les zal je dus eenmalig per student een account moeten aanmaken, jouw gegevens invullen, en dan kan je een krediet aankopen en je les reserveren en aankopen. 

Je krijgt keuze uit een krediet van 1, 5, 10 of 20 beurten die je kan betalen, alvorens te boeken. Je betaalt rechtstreeks online, of je kan ook contant betalen aanduiden en dan betaal je contant of via payconicq of via bancontact in de studio zelf. 

Wil je zeker zijn van je plaats in de les, sommige lessen zijn immers drukker bezocht dan andere, dan krijgen de yogi die op voorhand hebben gereserveerd via het boekingssysteem voorrang. Je kan natuurlijk ook altijd op het laatste moment beslissen om een les te komen volgen zonder reservatie of boeking. Als je komt en er is nog plaats in de les, schrijven we je dan achteraf in in het boekingssysteem en reken je de betaling af naar jouw keuze.  Op voorhand inschrijven gebeurt aldus vanaf nu via het boekingssysteem en nodig om niet het maximum aantal studenten te overschrijden of andersom of een les niet kan doorgaan wegens te weinig inschrijvingen.   In de warme periode bij buitenlessen in de tuin of bos zijn de plaatsen ongelimiteerd. 

Het liefst wordt de les tijdig geboekt, zodat de leerkracht ziet dat er voldoende inschrijvingen zijn om de les door te laten gaan.  Je kan natuurlijk ook je les boeken tot de laatste minuut voor de les begint.  

Ga je live online les volgen via zoom, dan krijg je een link via de mail toegestuurd, ten vroegst 30 minuten voor de les aanvangt.  Boek je de online zoomles slechts vlak voor aanvang van de les, is het nodig dat je de leerkracht evt even whatsappt, zodat deze ziet dat er rechtstreekse opname van de les moet georganiseerd worden.  De opnameset wordt enkel geïnstalleerd wanneer er ook effectief inschrijvingen zijn voor de online live les.

Wanneer je een les gereserveerd en geboekt heb, kan je deze nog annuleren tot een uur voor aanvang. Wil je annuleren, ga naar je account op de Momoyoga boekingssite en klik op verwijderen om je inschrijving ongedaan te maken. Jouw krediet wordt weer terug op je beurtenkaart gezet. Helaas ben je je beurt kwijt als je vergeet te annuleren of je les te verwijderen wanneer er minder dan een uur overblijft voor de les start. 
Schrijf je je in via momoyoga, krijg je ook de nieuwsbrief van Yogala toegestuurd.  Je kan je altijd onderaan de brief je uitschrijven als je dat wenst.


RICHTLIJNEN LESSEN 

De groepslessen gaan pas door vanaf 3 inschrijvingen, tenzij anders beslist door de leerkracht. Je wordt bericht van annulatie als je ingeschreven bent. Via whatsapp, mail of evt met een telefoontje als je nog niet reageerde op de andere communicaties.  Ook dan wordt je beurt terug op je kaart gezet. De les zal na annulatie doorstreept staan in het schema van de lessen. 

YOGALA behoudt het volste recht om op elk moment de agenda te wijzigen als er plots zich een onmogelijkheid voor doet. Ook zullen er in schoolvakanties of soms op een ander moment geen lessen gegeven worden.   Kijk dus steeds even de agenda na als je komt en wanneer je een nieuwe beurtenkaart koop, check dan even de specifieke geldigheidsduur in periodes van vakantie. 

Beurtenkaarten zijn persoonlijk, kunnen bij uitzondering, enkel op aanvraag, binnen de familie gebruikt worden. Ze zijn niet verlengbaar. Ze zijn niet terugbetaalbaar. Wanneer de overheid beslist om sport- en yogastudio's te sluiten, zal je kaart dus verder kunnen gebruikt worden voor de online lessen die dan wel doorgaan, en zullen ze niet terugbetaald of verlengd worden. 

Op www.yogala.be/kalender vind je de prijzen terug van de beurtenkaarten. Je kan studio beurtenkaarten kopen die ook voor online lessen dienen, of je koopt een aparte specifieke ‘online’ beurtenkaart.  

Je kan ook een privéles, een small group les, een bedrijfsyogales of workshop en meer boeken bij YOGALA. In dat geval neem je persoonlijk contact op met YOGALA om alles persoonlijk te bespreken (info@yogala.be/+32475451552). 

YOGALA organiseert soms ook Special Classes, Themalessen, Workshops en Retreats. Deze kunnen andere tarieven bedragen, moeten op voorhand betaald zijn, en kunnen niet gerecupereerd worden tenzij je je inschrijving aan iemand anders kan verkopen.   

Je kan ook een Cadeaubon aankopen. Gezien je zelf het bedrag mag kiezen dat je wil schenken op de YOGALA-cadeaubon, kan je dit best persoonlijk aanvragen. 

YOGALA is niet verantwoordelijk voor ongevallen of diefstal. In je beurtenkaart zit geen persoonlijke sportverzekering, je kan er altijd persoonlijk eentje afsluiten als je dat wenst. Er zijn tal van mogelijkheden om deze af te sluiten bij andere organisaties. 

De lessen beginnen op tijd, en uit respect voor de yogi die al aanwezig zijn, probeer je tijdig te zijn, en geen lawaai te maken wanneer je 'per uitzondering' laat de les binnenkomt.   Alle persoonlijke spullen en kledij worden zoveel mogelijk in de hall gestockeerd, schoenen en spullen in een vak van het rek, je jas kan ook aan de kapstok. Als er nood is om persoonlijke zaken mee binnen te brengen, hou het dan beperkt, leg het NIET tegen de muren, maar enkel aan de zijkant tegen de vensters. 

In het geval de yogastudio moet sluiten omwille van overheidsbeslissingen, we denken aan COVID-lockdowns, dan zal je kaart niet terugbetaald of verlengd worden, maar kan je deze voor afloop van de einddatum gebruiken om de online lessen te volgen.  

YOGALA stelt haar persoonlijke binnenruimte en tuin ter beschikking voor de lessen, alsook het yogamateriaal. Je kan zeker ook je eigen materiaal meebrengen (je bent zekerder van de hygiëne in Covid times). De yogi heeft respect voor de privé van YOGALA en de gebruikte materialen, en ontsmet na de les de gebruikte mat, en legt alles terug op de juiste plaats.  

Na elke yogales word je uitgenodigd voor een theetje of drankje en gezellig babbeltje en het regelen van eventuele administratie of betaling. Hou er rekening mee dat er soms 2 lessen na elkaar zijn en dat er beperkte tijd is tussenin.

 

YOGALA wenst iedereen aangename yogalessen toe en staat open voor alle vragen en voorstellen.  

Van harte welkom, veel plezier! 

YOGALA Katja