Yoga en klei
Zondag 27 Maart 2022 - Dagretreat 

Creatief met de handen, bewust met adem en beweging, rust in het hoofd

Verwen je zelf

Tijdens deze retreat mag je je aan een zalig uitgebreide yogasessie en een creatieve en leuke keramiekworkshop verwachten, met tussendoor een heerlijk gezonde lunch, tijd voor jezelf en jouw creatieve ik, tijd voor ontspanning, tijd voor een lach en een babbeltje.

Waar klei op het gezicht de huid reinigt, zal creatief werken met klei de ziel reinigen.

Maak je hoofd leeg

Yoga

Doet voelen, leert aanvaarden en groeien. Maakt je hoofd leeg en maakt je weerbaar tegen stress. Brengt inzicht en focus, vergroot innerlijke kracht en energie. Yoga brengt balans. Yoga is voor iedereen, voor elk niveau, yoga verbindt ieder met zichzelf en met elkaar.

Klei

Doet voelen, mediteren, aarden, tot rust komen.  Brengt jou weer in balans. Vergroot jouw focus en brengt jezelf helemaal in het nu. Leert je omgaan met imperfectie en is vergevingsgezind, je kan gewoon opnieuw beginnen. Maar klei leert jou ook dat imperfectie tot iets mooi kan leiden.  Klei maakt je hoofd leeg.


Jouw unieke verwendag

Verwelkoming 

2 uur Yogales met Katja

Meditatie, ademhaling en een mix van zachte en sterkere asanas en energetische flows in beweging. Eindigend met rustige en stretchende yin yoga, een weldoende savasana met korte yoga nidra, en een heerlijke nekmassage zoals je die vroeger ontving (indien je dat laatste zelf wenst).

Lunchtime
Tussen jouw beide activiteiten geniet je van een heerlijke zelfbereide lunch: lekker, gezond, puur, vegetarisch en biologisch. Een weldaad voor jouw fysieke, mentale en emotionele welzijn.

3 uur KERAMIEK-workshop met Milica
Geniet van het proces en de evolutie tot de creatie met jouw handen. Van een klomp klei heel intuïtief kommetjes maken, van ‘uit de hand’, met de duimpottechniek. Met keuze uit 3 kleuren klei, oneindig veel decoratietechnieken en verschillende glazuurmogelijkheden creëer jij een maximum van 3 kommetjes/potjes, in of bij elkaar passend, of net helemaal verschillend. Je kan jouw creatie artisanaal uitwerken of afwerken met een moderne gladdere designlook.

Closing circle
Waar ?

Het ‘Huis van Meraki’ is het woonhuis van Leila waar zij als vroedvrouw vrouwen van zwangerschapswens tot bevalling begeleidt. Leila stelt haar huis voor ons ter beschikking. We komen samen in de living, beoefenen op de zolder yoga, keramieken in de eetkamer, en lunchen in de keuken.   Je parkeert in de straat en vindt de ingang achter de grote beukenhagen.
Jan Davidtsstraat 68, LINDEN.

Keramiekworkshop praktisch

Hier krijg je de kans om kennis te maken met klei, in diverse kleuren beschikbaar. Manueel met je duimen leer jij een bol klei om te vormen tot max. 3 duimpotjes/kommetjes/bordjes die je naar eigen keuze kan afwerken met eindeloze mogelijkheden die onze keramiek'ster' jou kan aanleren.  Na de workshop neemt het afwerkingsproces nog veel tijd. Dit doet de keramiste. Je kan dus jouw kant-en-klare eindresultaat pas een maand later komen ophalen. Klei, glazuur, afwerken en 2x bakken zijn inclusief in de prijs.
Jouw creaties worden door onze ervaren keramiste
 • naar haar atelier gebracht
 • gedroogd
 • gebakken
 • afgewerkt en geglazuurd
 • nog eens gebakken
 • klaar voor jou

130 EUR, alles inbegrepen

 • 2 gepassioneerde dames die jou in de watten gaan leggen
 • het hele huis van Meraki ter onzer beschikking
 • uitgebreide yogales, incl yogamateriaal en korte nekmassage
 • leuke en creatieve workshop keramiek, incl klei, materiaal en afgewerkte creaties
 • lekker en gezond eten en drinken
 • tijd voor ontspanning, voor jezelf, om te 'bounden'

Voorwaarden

 • gaat door vanaf 8 ingeschrevenen
 • als corona roet in het eten, de yoga en de klei gooit, door corona maatregelen van de overheid of door ziekte van de lesgevers, zoeken wij een nieuw moment uit. Je krijgt jouw geld terug als de nieuwe datum jou niet schikt.
 • als je omwille van ziekte of andere reden niet kan deelnemen, ontvang je het volledige inschrijvingsgeld terug als jij een vervanger vindt voor jouw plaats. Indien geen vervanging, krijg je de helft van je inschrijvingsgeld terug, enkel als je ons verwittigt tot 14 dagen voor de workshop


Inschrijving

 • jouw spot wordt gereserveerd na betaling van het volledige bedrag (130,-)
 • rekeningnummer BE86 0636 2999 7150, vermelding "Yoga en Klei Maart 2022 + Jouw naam"
 • Bij overschrijving verklaar jij je akkoord met de voorwaarden.
 • Stuur eveneens een mailtje naar info@yogala.be als bewijs voor je inschrijving.

vraag infobrochure aan

Wie zijn Katja en Milica ? 

Beiden zijn enthousiaste en gepassioneerde dames, de ene door yoga en de andere door klei, zij leerden elkaar kennen in de Italiaanse les. Italianen worden vaak omschreven als temperamentvolle, passionele, onstuimige, vrolijke, trotse en enthousiaste praters (we sommen hier alleen maar goede eigenschappen op, of course) en daar herkennen beiden zich wel af en toe in. Het brainstormen over deze dag-retreat liep dan ook op zijn italiaans, met veel animo, vol enthousiasme, vol passie, vol emotie en met hevig handgebaar en luide stemmen, zoals echte Italiaantjes doen.

Milica Jovanovic

Afkomstig van Sarajevo (Bosnië), woont bijna 30 jaar in België, al 20 jaar moeder van twee volwassen kinderen, met een enorme passie en liefde voor klei.   Lang geleden was werken met klei begonnen als een troost om de pijnlijke herinneringen van de oorlogsjaren in Bosnië te verwerken, vandaag is haar keramiek veel meer, het is een soort van journalisme, een dagboek, haar manier om iets te zeggen zonder woorden te gebruiken.
Haar keramiek is abstract sculpturaal en gekleurd met matte fluweelachtige glazuren.  Zij gaat intuïtief te werk zonder voorontwerp. Beelden, woorden en emoties uit het dagelijks leven nestelen zich in haar, wachten en rijpen zoals goede wijn totdat ze klaar zijn om naar buiten te komen en zich in vorm en kleur te verwezenlijken.
Duimpot techniek die zij graag gebruikt voelt een beetje als jazzmuziek. Het begint met zachtjes knijpen in de malse klei, je pakt een ritme, je voelt de klei, je kijkt met jouw handen, je zit volledig in het "hier en nu " en allle emoties van het moment worden in de vorm opgenomen. Milica zou graag tijdens deze workshop haar liefde en kennis van keramiek met jullie willen delen. Haar werk kan je regelmatig bewonderen op tentoonstellingen of creatieve evenementen.

Katja Muermans

Katja ken je wel al toch ?  Zij gaf haar yogastudio de naam YOGALA. YOGALA staat voor YOGA(TRA)LALALA, voor yoga met een lach, met de voeten op de grond, samen gemoedelijk onderweg. Betrokken bij elke yogi en zijn verhaal, geeft Katja yoga in een huiselijke sfeer, in de natuur of elders. Maar YOGALA staat ook voor YOGA SI & LA, YOGA & een EXTRA ! Zoals hier, YOGA & KLEI !!!